از آرامستان دارالرحمه شیراز چه میدانید؟ درین محتوا از سنگ هرات با یکی از معروف ترین آرامستان های شیراز آشنا شوید.
از آرامستان دارالرحمه شیراز چه میدانید؟
دارالرحمه شیراز (قبرستان) در محله دارالرحمه شیراز و خیابان گلزار شهدا واقع شده است. این مکان یکی از پنج آرامستان در محله دارالرحمه شیراز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی گلزار شهدای شیراز ، سفره خانه و بیرون بر رها، گلزار شهدای گمنام، ساختمان اداری دارالرحمه و سرویس بهداشتی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از آرامستانهای خوب این منطقه میباشد.
دارالرحمه شیراز بزرگترین گورستان در شهر شیراز، راه اندازی از سال ۱۳۴۸، پس از گورستان ۱۲۰۰ ساله دارالسلام شیراز قبرستان فعال میباشد.
طبق گزارش سایت دارالرحمه تا امروز حدود ۴۰۰ هزار نفر در آن به خاک سپرده شدهاند.
این آرامستان در بزرگراه رحمت شیراز با مساحت حدود ۵۰ هکتار واقع شدهاست.
آرمیدگان در دارالرحمه
از آرامستان دارالرحمه شیراز چه میدانید؟
مردم شیراز برای وداع با عزیزانشان به دارالرحمه واقع در بلوار رحمت مراجعه کرده اند. آرامستان دارالسلام تا سال 1350 فعال بود و کفن و دفن در آن انجام می شد. ابوطالب کازرونیان نماینده وقت شیراز با بررسی وضعیت و تکمیل ظرفیت دارالسلام به این فکر افتاد که شیراز به آرامستان جدیدی نیاز دارد به همین منظور با بودجه شخصیشان، سرمایه لازم را در اختیار دامادشان «اقای ناجی» قرار دادند و دارالرحمه را با مساحت 53 هکتار از خرده مالکان خریداری کردند و با مدیریت اقای یوسف ناجی این مجموعه احداث شد و به شکل هیئت امنایی اداره شد. متاسفانه اقای ناجی اولین شخصی بودند که در سکوی اصلی رو به روی مسجد در این ارامستان، ارام گرفتند. عضو شورای شهر شیراز قاسم مقیمی در حال حاضر قبور در دارالرحمه شیراز چندین طبقه شده و این مکان دیگر ظرفیت دفن میت ندارد و به همین سبب راه اندازی سریع آرامستان بهشت احمدی این شهر و رفع مشکلات آن ضرورت است.

از آرامستان دارالرحمه شیراز چه میدانید؟
مکانیابی دارالرحمه از همان روز اول اشتباه بود
شیراز یک شهر خطی است که از غرب به شرق به صورت مایل قرار گرفته و آبهای تحتالارضی منطقه غرب به سمت شرق، دریاچه نمک و پلیس راه پل فسا با شیب ملایم سرازیر میشود و در نقطه مقابل آن، سرریز جمعیتی شهر شیراز به سمت غرب و مناطق بهشتی، صدرا و گلستان میرود و دلیل مستند و علمی این امر، بالا بودن آبهای تحتالارضی مناطق شرقی است که بر همین اساس میتوان گفت، مکانیابی آرامستان قدیم شیراز، از همان روز اول اشتباه بودهاست.
امروز در معابر دارالرحمه نیز شاهد دفن متوفیان در قبرهای چند طبقه هستیم که با توجه به تکمیل ظرفیت، اجازه دفن اموات در معابر دارالرحمه را نمیدهند چرا که با بسته شدن مسیرهای دسترسی، تردد خانوادههای متوفیان و افراد کم توان برای زیارت قبور با مشکل مواجه میشود.
شیراز ۴۶ آرامستان دارد که ۳۳ آرامستان آن محلی و فعال است.
ظرفیتهای آرامستان بهشت احمدی و مساحت صد هکتاری سایت فضای سبز آن
با توجه به نیاز شهر در حال حاضر سایت آرامستان بهشت احمدی با ۴۶۶هکتار وسعت آماده انتقال و دفن اموات است تاکنون ۸ هزار مورد از اموات در این آرامستان دفن شده اند.
دارالرحمه شیراز یک فضای ۴۲ هکتاری است که دفن اموات در آن از سال ۱۳۴۶ آغاز شده و ۵۴ سال فعال بوده است، اما باتوجه به تکمیل ظرفیت آن لازم به ذکر است که آرامستان بهشت احمدی، به بهترین امکانات روز مورد نیاز در آرامستانها مجهز شده است.

از آرامستان دارالرحمه شیراز چه میشناسید؟
ایجاد بزرگترین سردخانه کشور در بهشت احمدی
این سردخانه به سنسور علائم حیاتی مجهز شده به این معنا که اگر میتی به سردخانه منتقل شد و علائم حیاتی داد، اعلام هشدار روشن میشود.
غسالخانه مدرن، محل برگزاری نماز و سایر بخشهای مورد نیاز در بهشت احمدی فراهم است. یکی دیگر از ویژگیهای این سایت استفاده از تکنولوژی روز است که در آینده نزدیک و حتی نزدیکان افراد میتوانند از راه دور و از طریق شبکه مجازی در مراسم حضور داشته باشند.
از طرفی پایانه حمل متوفیان، ایستگاهای رفاهی، ایجاد خط اتوبوس از پایانه شهرک سعدی تا آرامستان از دیگر امکانات آرامستان بهشت احمدی است.
قطعه شهدا و دفن دو شهید گمنام در آرامستان بهشت احمدی در نظر گرفته شده و تا آخر فروردین ۱۴۰۱ طبقه اول قبور در آرامستان بهشت احمدی رایگان است، اما بعد از این زمان باید برای خرید قبور هزینه پرداخت کرد.
شیراز، در روزهای پایانی سال یکی از سنتهای حسنه که مردم هم بر اجرای آن مصر هستند، زیارت قبور درگذشتگان است. به اعتقاد مردم زیارت قبور و فاتحهای نثار روح درگذشتگان سبب میشود که در سال جدید آرامش نصیب درگذشتگان شود و بدانند که در گذر زندگی فراموش نمیشوند.
در این میان برخی از مردم با خبرگزاری تسنیم تماس گرفته و اعلام کردند که برخی از معابر و راههای دسترسی در دارالرحمه شیراز تبدیل به قبر شده و بسته است.
این موضوع که رفت و آمد را برای مردم با مشکل مواجه کرده سبب گلایه آنها در روزهای پایان سال شده است.
برخی از خیابانهای دارالرحمه پیش از این تبدیل به قبر شده بود اما اجازه پیشروی به این عمل را ندادند.
راههای دسترسی و معابر باید آزاد باشند تا رفتوآمد مردم با سهولت انجام شود. ظرفیت دارالرحمه شیراز تکمیل است و از یکم فروردین 1401 اجازه دفن در این مکان داده نمیشود.
از یک فروردین 1401 اگر کسی قبر دارد که بلامانع است اما اگر قبر ندارد و فوتی داشت باید برای دفن به بهشت احمدی بیاید.

از آرامستان دارالرحمه شیراز چه میدانید؟
بیشتر بدانید:
همچنین در سنگ هرات با عنوان “بهترین زمان دفن میت چه زمانی است؟” بخوانید.