دسته‌بندی نشده

نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

از در این مطلب، مجموعه سنگ هرات هر آنچه از نکیر و منکر می خواهید بدانید را در اختیار شما میگذارد. این نوشته به شما میگوییم نکیر و منکر یعنی چه. با مجموعه سنگ هرات همراه باشید. منکر و نکر در معاد شناسی اسلامی، فرشتگانی هستند که ایمان مردگان را در قبورشان می آزمایند.

 

نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

 

نکیر و منکر به انگلیسی

نکیر و منکر به انگلیسی Munkar and Nakir نوشته میشود و برگردان آن به زبان انگلیسی English translation: “The Denied and The Denier” میشود.

منکر و نکر در معاد شناسی اسلامی، فرشتگانی هستند که ایمان مردگان را در قبورشان می آزمایند.

[.Munkar and Nakir in Islamic eschatology, are angels who test the faith of the dead in their grave]

نکیر و منکر کیست؟

نَکیر و مُنْکَر نام دو فرشته‌ای است که در شب اول بعد از دفن، وارد قبر شده و از اعتقادات و اعمال مُرده سؤال می‌کنند. اگر شخصِ درگذشته کافر باشد، این فرشتگان چهره‌ای مخوف داشته و نکیر و منکر خوانده می‌شوند و اگر درگذشته مومن باشد، این فرشتگان با روی زیبا با او روبه‌رو می‌شوند که در این صورت به آن ها بَشیر و مُبَشِّر گفته می‌شود.

نقل شده از سنن ابوداود منکر و نکیر که چکش‌هایی را حمل می‌کنند [آنها] نمی توانند تکان بخورند، حتی اگر کل بشریت برای بلند کردن متحد شوند.

سیوطی از احادیث دیگری از ابن ابی‌الدنیا و بیهقی و مسند بذر نقل کرده که وقتی منکر و نکر صحبت می‌کنند زبانه‌های آتش از دهانشان بیرون می‌آید. اگر کسى به سؤالات او پاسخ نادرست بدهد، هر روز غیر از روز جمعه، کتک مى خورد تا اینکه خداوند (خداوند) اجازه کتک خوردن را بدهد. سیوطی نیز از حدیث منکر و نکر یاد کرده است که برای رسیدن به محل مرده با دندان هایشان بیرون می کشند و موهایشان به پاهایشان می رسد.

نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

منکر و نکر شباهت هایی به خدایان زرتشتی دارند

منکر و نکر شباهت هایی به خدایان زرتشتی دارند. برخی از اینها مانند میترا، سراوشا و راشنو در قضاوت ارواح نقش دارند. راشنو به عنوان چهره ای توصیف می شود که مانند برخی از فرشتگان قبر مجموعه ای از ترازوها را در دست دارد. به عنوان مثال. براون پیشنهاد کرده است که تداومی بین راشنو و منکر و نکر وجود دارد.

بر اساس تحقیقات اخیر، فرض بر این است که منکر و ناکیر از چهره های نجومی گرفته شده اند که در ابتدا با خدای اختری بین النهرین، نرگال مرتبط بوده اند. ویژگی های منکر و نکر. اول از همه، آشوری nakru که به معنای «دشمن» است، لقب نرگال بود. ناکرو آشوری نیز مانند نام‌های منکر و نکر از یک ریشه می‌آید، یعنی از NKR پیشسامیتی که برخی اصطلاحات منفی را مشتق می‌کرده است.

برخی از علما از املای دیگری استفاده می کنند مثل ناکورو که تقریباً همان نکر است. علاوه بر این، نرگال ارباب عالم اموات و قبر است (آشوری قبرو: قبر). او مانند منکر و ناکیر صدای وحشتناکی دارد که می تواند باعث وحشت انسان ها و خدایان شود. او گرز درخشانی در دست دارد و نفسش می تواند دشمنانش را بسوزاند. از آنجا که او با آتش مرتبط است، اکثر محققان معتقدند که او در اصل خدای خورشید بوده است. علاوه بر این، او با دوقلوهای آسمانی (جمینی) در اساطیر اختری بابلی شناخته می شود که پیوند مستقیمی با منکر و ناکیر ایجاد می کند.

نکیر و منکر چیست

نکیر و منکر چیست

 

نکیر و منکر در قرآن

در قرآن هیچ اشاره ای به منکر و نکر نشده است. نام آنها اولین بار توسط ترمذی در روایت حدیث آمده است. معروف است که ترمذی از عراق دیدن کرده است.  این نشان می دهد که نام منکر و نکر در مراحل اولیه اسلامی شدن بین النهرین (یا عراق) به عقاید اسلامی معرفی شده است. بین النهرینی ها هنوز به خدای خورشید شاماش و همچنین نرگال و چندین خدای بابلی دیگر در زمان معرفی اسلام اعتقاد داشتند. سیاره مریخ، نمونه اولیه احتمالی منکار و ناکیر است. از نظر طالع بینی، منکر و ناکیر سرنخ های بیشتری در ویژگی های مریخی خود دارند که آنها را به نرگال متصل می کند.

 

در مقابل، محقق A. J. Wensinck ارتباط Munkar و Nakir را با ریشه NKR بعید می‌داند. به طور مشابه، محقق جان مک دونالد معتقد است که نام دو فرشته به طور رضایت بخشی توضیح داده نشده است، اگرچه با توجه به اینکه آنها به شکل منفعل هستند، ممکن است آنها را به عنوان “ناشناخته” یا “مستدل” درک کنیم، دقیقاً به همان روشی که فرشتگان از قبور بازدید می کنند. در یهودیت مبدل شده است. ادبیات ربانی روایات بسیاری در مورد مجازات فرشتگان، تنبیه مردگان ارائه می دهد.

نکیر و منکر در قرآن

نکیر و منکر در قرآن

 

 

همچنین در سنگ هرات درباره  “آنچه سبب میشود تا از عذاب قبر نجات یابیم” بخوانید..

منبع:

https://islamqa.info/

2 دیدگاه در “نکیر و منکر یعنی چه؟ نکیر و منکر در قرآن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *