چرا میت را کفن میکنند؟
هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید.
در اسلام کفن کردن مرده به اندازه لباس پوشیدن اهمیت دارد.
امام رضا(ع) میفرمایند:
غسل دادن به مردگان این علت است که هم از انواع مرضها و آلودگیهاى قبل از مرگ نظیف شوند و هم ملاقات با ملائکه و اهل آخرت بدون نظافت و طهارت سزاوار نیست.
آن حضرت در حدیث دیگرى فرمودند: كفن كردن میت به چند جهت است:
1. عورت او پیدا نباشد(و اگر زن است بدن او پیدا نباشد).
2. مردم نتوانند به او نگاه كنند. شاید برای دیگران خوشایند نباشد.
3. اگر بدنش درد و رنج و بیماری داشته یا كجی صورت و بدن و قبیح المنظر شده، باعث قساوت قلب دیگران نشود.
4. كفن كردن او باعث احترام و عظمت پیش چشم مردم باشد و نزد آنان محترم جلوه كند.
5. او را كفن میكنند تا دوستانش با دیدن او محبت و مودت او را نسبت به فرزندان و خویشانش حفظ كنند.
چرا رنگ پارچه کفن سفید است؟
در ادامه هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید را اینجا از سنگ هرات بخواهید.
پارچه ی کفن مستحب است که تمیز و سفید باشد شاید علت آن نظافت و حفظ احترام به بدن مسلمان باشد. از سوی دیگر پارچه کفن مستحب است که از جنس پنبه باشد و اگر از حریر خالص باشد حرام است.
از دلایل دیگر آن می توان گفت یک رنگ بودن کفن همه مرده ها نشان از یکی بودن تمام مردم به هنگام مرگ است. رنگ سفید در تمام منابع مذهبی مستحب اعلام شده است نه واجب، اما طبق رسم و عرف بهتر است پارچه ی کفن به عنوان مظهر طهارت و پاکی سفید باشد.

هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید
احکام کفن میت؟
در ادامه هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید را اینجا از سنگ هرات بخواهید.
مسأله 559 ـ لنگ باید ـ بنا بر احتیاط واجب ـ از ناف تا زانو، اطراف بدن را بپوشاند، و بهتر آن است که از سینه تا روی پا برسد. و پیراهن باید ـ بنا بر احتیاط واجب ـ از سرِ شانه تا نصف ساق پا تمام بدن را بپوشاند، و بهتر آن است که تا روی پا برسد. و سرتاسری باید بهاندازهای باشد که تمام بدن را بپوشاند، و احتیاط واجب آن است که طول آن بهقدری باشد که بستن دو سر آن ممکن باشد، و عرض آن بهاندازهای باشد که یک طرف روی طرف دیگر بیاید.
مسأله 560 ـ مقدار واجب کفن که در مسأله قبل ذکر شد ـ در صورتی که توسط شخص دیگری تبرّع نگردد ـ از اصل مال میت برداشته میشود، بلکه مقدار مستحب کفن ـ در حدود متعارف و معمول ـ با ملاحظه شأن میت را هم میشود از اصل مال او برداشت اگرچه احتیاط مستحب آن است که بیشتر از مقدار واجب کفن را از سهم وارثی که بالغ نشده برندارند.
مسأله 561 ـ اگر کسی وصیّت کرده باشد که مقدار مستحب کفن را از ثلث مال او بردارند، یا وصیّت کرده باشد ثلث مال را به مصرف خود او برسانند، ولی مصرف آن را معین نکرده باشد، یا فقط مصرف مقداری از آن را معین کرده باشد، میتوانند مقدار مستحب کفن را هرچند بیش از مقدار متعارف باشد از ثلث مال او بردارند.
مسأله 562 ـ اگر میت وصیّت نکرده باشد که کفن را از ثلث مال او بردارند و بخواهند از اصل مال بردارند، نباید زیادتر از آنچه در مسأله (560) گذشت مثل مستحبات غیر متعارفه که شأن میت اقتضاء آن را ندارد، از اصل مال بردارند. و همچنین اگر بیشتر از قیمت متعارف برای کفن بپردازند نباید زیادی آن را از اصل مال بردارند، و میشود با اجازه ورثه بالغ از سهم آنان برداشت.
مسأله 563 ـ کفن زن بر شوهر است، اگرچه زن از خود مال داشته باشد. و همچنین اگر زن را به شرحی که در احکام طلاق ذکر میشود، طلاق رجعی بدهند پیش از تمام شدن عدّه بمیرد، شوهرش باید کفن او را بدهد. و چنانچه شوهر بالغ نباشد یا دیوانه باشد، ولی شوهر باید از مال او کفن زن را بدهد.
مسأله 564 ـ کفن میت بر خویشان او واجب نیست، اگرچه از کسانی باشد که مخارج او در حال زندگی بر آنان واجب باشد.
مسأله 565 ـ اگر میت مالی برای تهیه کفن نداشته باشد، جایز نیست برهنه دفن شود، بلکه ـ بنا بر احتیاط ـ بر مسلمانان واجب است او را کفن کنند، و جایز است هزینه آن را از زکات حساب نمایند.
مسأله 566 ـ احتیاط مستحب آن است که هر یک از سه پارچه کفن بهقدری نازک نباشد که بدن میت از زیر آن پیدا باشد، ولی اگر بهطوری باشند که هر سه با هم مانع از پیدا شدن بدن میت باشند کفایت میکند.

هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید.
مسأله 567 ـ کفن کردن با چیز غصبی اگرچه چیز دیگری هم پیدا نشود، جایز نیست. و چنانچه کفن میت غصبی باشد و صاحب آن راضی نباشد باید از تنش بیرون آورند اگرچه او را دفن کرده باشند، مگر در بعضی موارد که مقام گنجایش تفصیل آن را ندارد.
مسأله 568 ـ کفن کردن میت با چیز نجس یا پارچه ابریشمی خالص و همچنین ـ بنا بر احتیاط واجب ـ با پارچهای که با طلا بافته شده، جایز نیست، ولی در حال ناچاری اشکال ندارد.
مسأله 569 ـ کفن کردن با پوست مردار نجس در حال اختیار، جایز نیست، بلکه کفن کردن با پوست مردار پاک، و همچنین با پارچهای که از پشم یا موی حیوان حرامگوشت تهیه شده ـ بنا بر احتیاط واجب ـ در حال اختیار جایز نیست، ولی اگر کفن از مو و پشم حیوان حلالگوشت باشد اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب آن است که با این دو هم کفن ننمایند.
مسأله 570 ـ اگر کفن میت به نجاست خود او یا به نجاست دیگری نجس شود چنانچه کفن ضایع نمیشود، باید مقدار نجس را بشویند یا ببُرند اگرچه بعد از گذاشتن در قبر باشد، و اگر شستن یا بریدن آن ممکن نیست، در صورتی که عوض کردن آن ممکن باشد، باید عوض نمایند.
مسأله 571 ـ کسی که برای حج یا عمره احرام بسته، اگر بمیرد باید مثل دیگران کفن شود، و پوشاندن سر و صورتش اشکال ندارد.
مسأله 572 ـ مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند.
کفن میت چند تکه است؟
در ادامه هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید را اینجا از سنگ هرات بخواهید.
کفن دارای 3 قسمت است، یک قسمت آن به دور کمر پیچیده می شود و قسمت دوم از شانه تا ساق پا را پوشانده و قسمت سوم پارچه ای است که سرتاسر بدن از بالا تا پائین را می پوشاند تا بدن درون پارچه متلاشی شود. پارچه کفن به رنگ سفید است زیرا رنگ سفید خاصیت فرار دهنده میکروب ها را دارد و میکروبهایی که از بدن خارج می شوند با برخورد به رنگ سفید به بدن باز می گردند.
کفن میت مرد و کفن میت زن چه تفاوت هایی باهم دارند؟
در ادامه هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید را اینجا از سنگ هرات بخواهید.
باید اشاره داشت که مسلمانان (چه زن و چه مرد مسلمان) در مقدار واجب کفن تفاوتی با یکدیگر ندارند و همان طور که در ادامه توضیح داده میشود، مرد و زن تنها در مقدار مستحب کفن تفاوتهایی را با یکدیگر دارند.
بیشتر بدانید:
3 دیدگاه در “هر آنچه از کفن میت لازم است بدانید”